7 simpele fotoshoot styling tips voor één spijkerbroek met verschillende topjes

Mijn klanten vragen mij vaak welke kleding ze mee zouden kunnen nemen naar hun fotoshoot. Wat werkt het beste op de foto?

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Al met één spijkerbroek en een selectie van verschillende topjes kan je zorgen voor veel variatie in jouw portretten. Lees even deze 7 styling tips door en kijk welke topjes de beste keuze voor jou kunnen zijn.

1. Waar zou je de foto’s voor willen gebruiken?

Waar heb je de foto precies voor nodig? Wil je een foto voor je Linkedin profiel, jouw CV of een zakelijke website dan is een rustig topje met een leuk jasje of vestje een goed idee. Voor een foto die bedoeld is als Valentijnsdag cadeau voor je man, zou je kunnen kiezen voor een sexy of romantisch topje. Misschien heeft jouw man zijn favoriet? ;-)

tip1

2. Welke sfeer zou je in de foto’s willen creëren?

Denk even tijdens het selecteren van je topjes aan de sfeer en de style die je wilt uitstralen. Wil je een classy en elegant portret of juist een licht en romantisch? Ben je een sportief type of een rock chick? Misschien wil je al deze stylen in jouw foto’s? De meer kleding je meeneemt de meer persoonlijkheid kan je in jouw foto’s uitstralen.

tip2

3. Neem topjes in verschillende kleuren mee.

Veel topjes in verschillende kleuren zorgen voor veel variatie in jouw portretten. Ook kunnen we samen verschillende kleuren achtergronden kiezen die goed passen bij de kleuren van de kleding die je hebt meegenomen. Zwarte en witte topjes kunnen altijd mee, maar een vrolijke kleur maakt de foto net iets bijzonderder.

tip3

4. Pas op met drukke patronen.

Drukke patronen op een foto kunnen de kijker te veel afleiden. Sommige patronen als bijvoorbeeld strepen kunnen jou ook optisch breder maken dan je bent. In plaats van patronen kies beter voor veel structuur in de stof zoals bijvoorbeeld plooien, kant of pailletten.

tip4

5. Strak is beter dan los en breed.

Strakke getailleerde topjes zien er goed uit op iedereen, ook als je een curvy lady bent. In een brede losse tuniek oog je snel breder op de foto dan je bent. Als je graag tunieken draagt, kies dan beter voor een licht getailleerd model of een tuniek van een doorzichtige stof. We zouden niet jouw figuur willen verliezen in jouw portret!

tip5

6. Stem de kleuren op elkaar af in een groep.

Wordt je gefotografeerd met je vriendin, zus, moeder, vriend of in een groep het staat dan heel leuk als jullie de kleuren van jullie kleding op elkaar afstemmen. Het ziet er mooier uit als jullie verschillende tinten van dezelfde kleur gebruiken dan als iedereen wit of zwart draagt.

tip6

7. Neem veel accessoires mee.

De accessoires kunnen een eenvoudig topje in een prachtige kleding stuk veranderen. Neem veel kettingen, sjaaltjes, riemen., armbanden en oorbellen mee. Misschien heb je iets wat heel speciaal voor je is? We zullen samen even kijken wat het beste past bij de sfeer van de foto die je zou willen hebben.

tip7

Hopelijk dankzij dit artikel kan je nu makkelijker jouw keuze maken wat je mee zou willen nemen. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat het mij even weten en ik help je graag verder om jouw fotoshoot zo persoonlijk mogelijk te maken.