Over mij

ada

Hallo!

Mijn naam is Ada Luppen-Zyborowicz en ik ben portretfotografe gespecialiseerd in beauty fotografie van vrouwen van alle leeftijden. Ik ben geboren in het mooie merengebied van Polen. Sinds 2003 woon ik in het pittoreske Vorden (Gelderland), samen met mijn man Marco, ons zoontje Daan en onze 3 poezen.

Waarom beauty fotografie?

Uit mijn kindertijd kan ik me heel goed een mooi portret van mijn oma herinneren. Het is een zwart-witte foto, volgens mij gemaakt in de jaren 60. Op deze foto is mijn oma ongeveer 40 jaar oud, zij heeft hoog opgestoken blond haar en ze draagt een zilveren vos als kraag. Ze kijkt heel zelfverzekerd in de lens van de camera.

Mijn oma is geen professioneel model :-). Zij werkte vroeger als coupeuse in haar eigen zaak. De fotograaf heeft haar zo op haar gemak gesteld dat dit indrukwekkende portret is ontstaan. Naar mijn idee lijkt ze op een Hollywood ster.

Voor mij is deze foto een klassiek voorbeeld van beauty fotografie en inspiratie om me verder te verdiepen in portretfotografie. Ik denk dat elke vrouw een foto zou willen hebben waar ze jaren trots op zou kunnen zijn.

Mijn manier van werken en inspiratie.

Ik fotografeer liefst met het natuurlijke licht. Het zachte licht dat door het raam valt, zorgt voor een stralend effect dat je in mijn foto’s terug kan zien. Een andere voordeel van de fotografie met natuurlijk licht is, dat wij niet constant gehinderd worden door een flitser.

Om jou op de mooiste manier op de foto vast te leggen, maak ik gebruik van de poseermethode van de Nieuw Zeelandse portretfotografe Sue Bryce. Tevens worden alle portretten door mij persoonlijk geretoucheerd. Ik geloof dat iedereen leuk op de foto kan staan met de juiste aanwijzingen en een leuke styling. Jij ook!

Naast Sue Bryce laat ik me ook graag inspireren door de fotografie van Annie Leibovitz, Mario Testino, Elizabeth Messina, Roberto Valenzuela, Lara Jade en Christina Greve. Ook zoek ik vaak op Pinterest naar meer foto-inspiratie en ondertussen ben ik een beetje Pinterest verslaafde ;-).

Kijk rustig rond op mijn website, bezoek mijn portfolio en mijn blog voor de voorbeelden van mijn werk en de styling tips. Als je zover bent om zelf een beauty fotoshoot te ervaren, neem gerust contact met mij op. Ik help je graag aan een mooi, tijdloos portret waar je jaren trots op kan zijn! Ik ben heel benieuwd hoe jij gefotografeerd zou willen worden!

Google+